Együtt Hajdúhadház közösségért

2014. feb. 12., szerda, 11:32
Együtt Hajdúhadház közösségért
2013. május 25. A Svájci-Magyar Civil Alap által támogatott "Együtt Hajdúhadház közösségért" programunk nyitó- és műhelykonferenciáját tartottuk május 24-én a városháza tanácstermében, melyen végig részt vett Csáfordi Dénes polgármester (képünkön balra). Programunk célja egy közösségi folyamat elindítása Hajdúhadházon, mely a településen élő háromezer cigány lakos közösségi integrációját célozza, komplex és interprofesszionális megközelítéssel. Szeretnénk elérni, hogy az integráció érdekében, a diszkrimináció és szegregáció csökkentésére önszerveződő, a helyi erőforrásokat mobilizáló, önfenntartó folyamat induljon be. Célcsoportjaink a helyi cigány és nem cigány lakosság aktivizálható tagjai, ezen belül szülők, nagyszülők, fiatalok, gazdálkodók, továbbá a helyi döntéshozók, az intézményrendszer (óvodák, iskolák, szociális-, gyermekjóléti- és kulturális intézmények) szakemberei, egyházak vezető személyiségei és aktív tagjai. Mind a cigány, mind a nem cigány lakosság körében végezzük a közösségi beavatkozási folyamatot, a teljes közösséggel dolgozunk. Költségvetése 26.241. 800,- Ft és 2015. február 28-ig tart.