A szociális szövetkezetekről

2014. feb. 12., szerda, 10:39
2013. február 12. Kilencven civil szervezet és önkormányzat nyílt levélben kérte Orbán Viktor miniszterelnököt, hogy vizsgálja felül a Társadalmi Megújulás Operatív Program (TÁMOP) egyik, egészségnevelési célra kiírt pályázatának a folyamatát, mivel a keretből egyetlen szabályosan pályázó önkormányzat vagy civil szervezet sem kapott támogatást. A szervezetek bírálják, hogy a döntéssel párhuzamosan a vállalkozások számára – ugyanerre a célra biztosított - keretösszeget közel háromszorosára emelte a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség. A civil szervezetek azt kifogásolják, hogy a TÁMOP kistelepüléseknek szóló egészségnevelési pályázatán kizárólag olyan önkormányzati és civil projektek nyertek el támogatást, amelyek nem a kiírásnak megfelelő módon adták be pályázatukat.