Önkéntes alapon megvalosuló játszóház

2014. feb. 12., szerda, 09:30
Önkéntes alapon megvalosuló játszóház
2012. július 5. Az öntevékenység, önszerveződés ereje lenyűgöző. A TÁMOP 5.1.3./2.-Bodrog-menti felzárkóztató programunkban Kenézlőn összefogott tíz anyuka, zömük mélyszegénységben élő, és megszerveztek egy játszóház-folyamot, mely a falu gyermekeinek nyújt elfoglaltságot július elejétől augusztus végéig, hétköznap reggel nyolctól délután négyig-ötig. Maguk terveztésk meg a programot, elkérték a görögkatolikus egyháztól egyik ingatlanát, kitakarították, az udvarát rendbe tették, összedobták a játékaikat, tudásukat, kértek az iskolától néhány eszközt, vezetik a foglalkozásokat és felügyelnek a gyerekekre. Az első nap közel harminc gyermek jött el, a többi napokon is húsz fölött volt a létszám.
Az öntevékenység, önszerveződés ereje lenyűgöző.