TÁMOP 5.1.3./2 Bodrog menti felzárkóztató program

2012. jan. 20., péntek, 13:59
TÁMOP 5.1.3./2 Bodrog menti felzárkóztató program
A TÁMOP 5.1.3. Bodrog menti felzárkóztató programunk közösségi interjúkat előkészítő települési felelősök csoportja Kenézlőn.

Célunk, hogy találjunk minden akcióterületi településen olyan aktív lakosokat, akik hajlandók bekapcsolódni a közösségi tevékenységekbe. Számukra felajánljuk a Közösségi munkás és önkéntes koordinátor (KÖZÖK) tréningen való részvételt, településenként minimum 2-2 fő. Célcsoport: települések aktív lakosai (civil szervezetek képviselői is), különös tekintettel a mélyszegénységben élőkre Tartalma: szociális humán dolgozók, önkormányzati tisztségviselők, pap, lelkész felkeresése a projekt ismertetése, ajánlat kérése aktív emberre, majd annak megkeresése, KÖZÖK tréning felajánlása, projekt ismertetése, így minden településen lesz legalább 2 aktív ember akikkel elkezdjük a közösségi folyamatot. Hatása: a KÖZÖK tréningen részt vettek felkeresik a mélyszegénységben élőket, közülük aktivizálhatókat választanak ki és a település további aktív lakosaival közösségi beszélgetéseket szerveznek, partnerségi fórumokban közreműködők.