Helyi közösségi kezdeményezőket keresünk!

2014. feb. 12., szerda, 13:09
Helyi közösségi kezdeményezőket keresünk! 2013. december 7. Felhívás fejlesztési programban való részvételre A Közösségfejlesztők Egyesülete, a Dialóg a Közösségekért Egyesület (Miskolc), az Életfa Segítő Szolgálat Egyesület(Debrecen) és a Közösségfejlesztők Békés Megyei Egyesülete (Békéscsaba), a Norvég Civil Támogatási Alap által finanszírozott program keretében, fejlesztési programban való részvételre hívja az Észak-Magyarországon,Észak-Alföldön és Dél-Alföldön működő, közösségi szolgáltatásokat fenntartó civil szervezeteket és informális közösségeket, csoportokat. Mi a program célja? Programunkkal helyi kezdeményezések megerősödését, a helyi közösségekre irányuló tevékenységeket végző szervezetek és lakossági csoportok fejlődését kívánjuk segíteni. Célunk, hogy e szervezetek és csoportok, elsősorban helyi erőforrások felhasználásával, képesek legyenek hosszú távon fenntartani tevékenységeiket és működésüket.

Helyi közösségi kezdeményezőket keresünk!

2013. december 7.

Felhívás fejlesztési programban való részvételre

Mi a program célja?

Kik vehetnek részt a programban?

200-4000 fős kistelepüléseken, illetve maximum 15 000 fős települések városrészeiben/szomszédságaiban működő, a helyi közösség számára fontos tevékenysége(ke)t végző szervezetek és informális helyi közösségek, csoportok.

Mi a program futamideje?

A fejlesztési program 2014. január 1. és 2016. május31. között valósul meg.

Milyen tevékenységeket ölel fel a program?

A fejlesztés során a szervezeti diagnózis és ez alapján cselekvési terv készítésétől kezdve a szervezetre/csoportra szabott mentoráláson, műhelymunkákon és képzéseken keresztül lokális szakma- és szektorközi hálózat kiépítéséig számos tevékenységtípus valósul meg. Ezekről részletesen tájékoztatjuk az adatlapot beküldő, első körben kiválasztott szervezeteket.

Mit kell vállalnia a bekapcsolódó szervezeteknek/csoportoknak?

A részt vevő szervezetek/csoportok szerződést kötnek a Közösségfejlesztők Egyesületével, melyben vállalják, hogy a futamidő során aktívan részt vesznek a fejlesztési folyamatban, folyamatosan kapcsolatot tartanak a Közösségfejlesztők Egyesülete által megbízott fejlesztőkkel, s(foglalkoztatás esetén) munkatársaiknak lehetővé teszik, hogy munkaidejük terhére vegyenek részt a műhelymunkákban, képzésekben. A programban valórészvétel a bevont szervezetek/csoportok részéről anyagi áldozatot nem kíván.

Hogyan és meddig lehet jelentkezni?

Az alábbi adatlapot kérjük kitölteni, s2013. december 15-ig visszaküldeni Farkas Gabriellának a következő címre: farkasgabi@kkapcsolat.hu.

További információk a következőelérhetőségeken kérhetők:

Észak-Magyarország: Sélley Andrea, info@dialogegyesulet.hu,70/949-8421

Észak-Alföld: Giczey Péter, giczey.peter@eletfaegyesulet.hu,20/946-2604