4025 Debrecen, Török Bálint u. 4.
Tel./Fax: 52 / 320-180

Nemzetközi kapcsolataink

2010. nov. 17., szerda, 11:07

Az International Federation of Settlements, (IFS) Szomszédsági Központok és Settlementek Nemzetközi Szövetsége tagjai vagyunk, munkatársaink részt vesznek IFS konferenciákon. Folyamatos szakmai kapcsolatot tartunk fenn a tagszervezetekkel.
Az ÉLETFA Segítő Szolgálat Egyesület, együttműködésben a Csapókerti Közösségi Házzal, 2005. május 4-7. között rendezte meg az IFS (International Federation of Settlements and Neighbourhood Centers - Settlementek és Szomszédsági Központok Nemzetközi Szövetsége) Európa Csoport Találkozóját és Szemináriumát: "A settlementek és szomszédsági központok szerepe a közösségi részvétel növelésében" címmel.

Tovább az IFS honlapjára: www.ifsnetwork.org

Grundtvig pályázat partnereként részt veszünk egy négy ország összefogásával megvalósuló két éves projektben, melynek fő célja a generációk közötti tanulás megvalósulása nyugdíjasok bevonásával, mellyel erősíteni kívánjuk a nyugdíjasok helyzetét a társadalomban, és elősegíteni a nemzetközi párbeszéd kialakulását a partnerekkel, résztvevőkkel.

További információ az aktív állampolgárság menüpont alatt.

A CEV (European Volunteer Centre) - Európai Önkéntes Központ tagja vagyunk, mely az egész kontinens több ezer önkéntes szervezetét, egyesületét és az egyéni önkénteseket képviseli, amelyekkel együttesen azon dolgozunk, hogy előmozdítsuk az önkéntes munkát Európa szerte, valamint hogy hatékonyabbá tegyük azt, és hogy megosszuk egymással tapasztalatainkat.